Since Chinese has come out as the most voted Food from our poll. This week : Asian Recipe --->
RISO SINGAPORE:
Ricetta della Settimana : RISO SINGAPORE
Tempo/Time: 20 Mins
Difficoltà/Difficulty: 4/10
Etichetta/Label : Asiatico/Asian
For/Per :4 Pax
- 300g Riso parboilled/Parboilled Rice
- 1 Cipolla grande/Big onion
- 200g Gamberi sgusciati/peeled-off shrimps
- Salsa di Soya/ Soy sauce
- 1 Dado vegetale/Veg Stock
- Acqua/Water
- olio/oil
Attention!In case you lack Parboilled Rice make sure you boil rice before frying it. If the rice is not a good one will probably ruin the recipe.
Italiano
Soffriggete la cipolla senza farla dorare troppo , poi aggiungete il riso parboilled e fatelo rosolare. Aggiungere 2 bicchieri d'acqua senza far bruciare il riso. Aggiungere il dado poco dopo quando l'acqua aggiunta è calda.10 minuti dopo che si è assorbita l'acqua aggiungere la salsa di soia. Assicurarsi che il riso sia cotto e allora aggiungere i gamberi sgusciati. Cuocere non piu di 3 minuti i gamberi se sono surgelati. Se i gamberi fossero freschi devono essere soffrtti con la cipolla all'inizio della cottura. Quest'ultima eventualità potrebbe allungare il tempo di cottura del piatto.
English
Fry the onion trying not too make it golden. Add the parboilled Rice and make it fry stirring it. Add two glasses of Water add the veg stock and let the water steam. After 10 mins if water has steamed add the soy sauce. Make sure that rice is well cooked and add the already peeled-off shrimps. Cook for not more than 3 minutes if shrimps are frozen. If they were fresh ones cook them at the beginning of the recipe with the onion at the very beginning of the cooking. This eventuality might elapse the cooking time a bit.
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